Gelat de xocolata i gingebre, sense ni mica de llet

Juliol 16, 2009 at 5:25 pm 2 comentaris

Cada cop hi ha més gent que aposta per eliminar la llet de vaca, i a vegades també els derivats, de la seva alimentació diària. Els motius, diversos i personals, no els debatré en aquest bloc perquè no en sóc pas, d’experta. Ara bé… Si sou dels que us heu passat a aquest bàndol, us haureu trobat, si com jo sou geladers de mena, que davant d’una terrina de gelat costa mantenir les pròpies conviccions 😉

Per això l’altre dia vaig decidir buscar solucions a aquest problema i les vaig trobar de la mà de Clea, una jove cuinera francesa que està triomfant a Internet gràcies a un estil de fer cuina biològica en què el plaer visual, olfactiu i de textures (aquí no he trobat adjectiu…) no és una conseqüència si no una guia d’actuació. En el seu bloc hi podreu trobar receptes que us faran caure la baba, amb l’afegit que no incrementaran excessivament la vostra mala consciència. Entre elles, aquesta de gelat “Glace toute douce chocolat noisette“, d’on va sortir la meva recepta de xocolata i gingebre per falta d’alguns dels ingredients:

Gelat de xocolata belga i gingebre

400g de tofu sedós
200g de xocolata negra belga
1 got de llet de soja
1 miqueta de gingebre i canyella en pols
3 cullerades de sucre moreno de canya
1 cullerada d’oli

gelat xocolata i gingebre

Cal escalfar la xocolata a foc lent amb un rajolinet d’oli fins que sigui fosa. Després, afegir al pot del minipimer el tofu sedós, el got de llet de soja, les espècies, el sucre i la xocolata. Ho bateu fins que no hi hagin grumolls i la textura sigui suau, i ja ho podeu posar a la geladora.

Aquest gelat conté molts menys greixos que un gelat normal, i més proteines, ja que l’ingredient principal és la soja. En aquest sentit, és un postre que pot funcionar acompanyant un plat únic amb hidrats de carboni (amanida, plat de pasta), ja que en un sol plat teniu dolç i proteina.

Us animeu a provar-la? Espero feedback!

Entry filed under: cuina amb cap.

Sobre les emissions de CO2 Arrenca el butlletí de la Cocat!

2 comentaris Add your own

  • 1. Marc  |  Juliol 17, 2009 a les 9:53 am

    Què gran, sóc intolerant a la lactosa i ja quasi havia renunciat a menjar gelats per sempre més… Provaré de fer la recepta. Perdona, però havia perdut l’adreça del teu bloc, m’encanta tot ell, seguiré llegint…

    Respon
    • 2. Atka Kevlarsjal  |  Juliol 24, 2009 a les 9:30 am

      A mi el resultat em va convèncer, francament. No és un sucedani cutre, és un gelat molt bo fet d’una altra manera. El vull provar de fer de vainilla i galeta maria 😀

      Respon

Deixa un comentari

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Reivindicacions casolanes i activisme d'estar per casa. Tot això i poc més. La resta, dilluns que ve...

Categories

Juliol 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031